بسم الله الرحمن الرحیم
مسابقه کتابخوانی غدیر تابستان ۱۳۹۸
واحد تحقیقات و پژوهش مجمع متمسکین به قرآن و عترت (ع)
قصه زیبای سفر به غدیر
سعید و سعیده سوار بر سفینه زمان شده بودند. این خواهر و برادر
می خواستند از قرن پانزدهم هجری قمری به چهارده قرن پیش سفر
کنند. آن دو تصمیم داشتند به دورانی برگردند که رسول خدا در آن
زندگی می کرد. سعید و سعیده می خواستند به اولین سال های
حکومت اسلامی بازگردند و گزارش مفصلی از ماجرای غدیر خم را
برای بچه های قرن بیست و یکم گزارش کنند.
پنج،
چهار، سه، دو، یک. . . بالاخره سفینه زمان از ایستگاه مرکز
تحقیقات تاریخی به گذشته دور پرتاب شد. کودکانی که در ایستگاه
ماهواره ای حاضر بودند با اشتیاق تمام این سفر جذاب و پرماجرا را
دنبال می کردند و به طور دائم با دو زمان نورد در ارتباط بودند.
سعید و سعیده سوار بر سفینه کوچکشان به سال دهم هجری سفر نمودند. زمانی که رسول خدا (صلی الله علیه وآله و سلم) آخرین ماه های زندگی خویش را پشت سر می گذاشت و می خواست که آخرین حج خود را به انجام برساند.
مدتی گذشت. ناگهان
سعید ازداخل سفینه برای ایستگاه تحقیقاتی پیامش را این گونه مخابره کرد.” بچه ها سلام. اکنون من از سرزمین وحی برای شما گزارش می کنم.
حضرت محمد( صلی الله علیه وآله و سلم) مراسم حج را به پایان رسانیده و به همراه کاروانی از حجاج در حال بازگشت به مدینه هستند. از این بالا کاروان های زیادی را مشاهده می کنیم که با فاصله های کمی از یکدیگر در حال حرکت به سوی سرزمین های مختلفی می باشند.
هم
اکنون رسول خدا به محلی رسید که به آن غدیرمی گویند. اینجا محلی است که کاروان های حجاج از یکدیگر جدا می شوند و هرکدام به سمت سرزمینی می روند. اینجا مثل یک چهارراه است. در غدیر برکه ای از آب زلال وجود دارد که دور تادورش را جمعیت حاجیان در برگرفته اند.
کودکان جهان در
پایگاه تحقیقاتی بی صبرانه منتظر اخبار جذاب تری از غدیر خم هستند و گزارشات لحظه به لحظه از غدیر را پیگیری می کنند. پس از مدتی سعیده با شور و شوق فراوانی می گوید:هم اکنون فرشته وحی بر پیامبر نازل گشت و به او گفت:
ای پیامبر آنچه که از طرف خدا فرستاده شده به مردم ابلاغ کن و اگر ابلاغ نکنی رسالت خود را تکمیل نکرده ای.
سعید با خوشحالی ادامه می دهد: این همان آیه شصت و هفت از سوره مائده است.
ایستگاه تحقیقاتی حال و هوای دیگری دارد.
سعیده در ادامه گزارش می گوید:اکنون رسول خدا فرمود: من همین جا می مانم.
حاجیانی که از راه نرسیده اند باید به اینجا برسند و آنانی که از این محل رفته اند باید هرچه زودتر به غدیر برگردند.
سعید گزارش می دهد: به فرمان پیامبر حدود صد و بیست هزار نفر از مسلمانان در محل غدیر اجتماع کردند. این جمعیت در تاریخ اسلام واقعا بی سابقه است.
کودکان
جهان سکوت کرده اند و در این مدت با دقت به
گزارشات گوش می دهند. کم کم
واقعه غدیر خم به صورت صحیحی برای آنها بازگو می شود:
رسول خدا بر روی جهاز شتران
بالا رفته اند و پس از حمد و ستایش خدا دستور می دهند حضرت علی علیه السلام در کنار ایشان قرار بگیرد. سپس دست حضرت علی علیه السلام را در دست گرفته و جلوی چشمان صد و بیست هزار نفر بالا می برد و می گوید: ای مردم بدانید:هرکس تا امروز من ولی و سرپرست او بوده ام، از این به بعد این علی ولی و سرپرست اوست. این حکمی است از طرف خدا که علی امام و وصی پس از من است و
امامان امت از فرزندان او هستند.
سعید ادامه می دهد: الان پیامبر اعلام می کند: خداوندا! کسانی که علی علیه السلام را دوست دارند، دوست بدار و با دشمنان او دشمن باش. خدایا! یاران علی علیه السلام را یاری کن و دشمنان او را خوار و ذلیل گردان.
سعیده می گوید: اکنون لازم است که با سفینه مدت سه روز دیگر را در زمان حرکت کنیم. حالا سه روز از ماجرای غدیر خم گذشته است و هنوز زنان و مردان مسلمان به طور جداگانه درمحل غدیر حضور دارند و با علی علیه السلام بیعت می کنند. مسلمانان در این روز با گفتن کلمه یا امیرالمومنین به ایشان دست می دهند.
سعید می گوید: در چنین روزی دوست و دشمن با علی علیه السلام بیعت کردند و به او تبریک گفتند.حاضرانی که دراین روز شاهد ماجرا بودند رفتند تا طبق وظیفه برای غایبان این واقعه را تعریف کنند. خدا کند که فراموش نکنند و سفارشات پیامبر را جدی بگیرند زیرا خداوند پیمان شکنان را در هم
می شکند.
با معرفی حضرت علی علیه السلام و امامان از فرزندان او از سوی خداوند و اطاعت مردم از ایشان دیگر انسانها به سوی زشتی ها نمی روند وهیچ گاه از مسیر درست دور نمی شوند و منحرف نمی گردند.
پس از گزارش این ماجرا سفینه زمان پیما با دو زمان نورد خود در روز عید غدیر خم به ایستگاه تحقیقات فضایی بازگشتند و از سوی کودکانی که در ایستگاه مستقر بودند مورد استقبال قرار گرفتند و آن روز را به جشن و شادمانی پرداختند
منبع: وبلاگ
غدیر
غدیر در قرآن
این آیات قرآن را با ترجمه حفظ کنید
- آیه ۳ سوره مائده که به آیه اکمال معروف است، میفرماید:
“الیوم أکملت لکم دینکم و أتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دیناً؛
امروزست که دین شما را کامل نمودم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و دین اسلام را برای شما پسندیدم.”
- آیه ۶۷ سوره مائده که آیه تبلیغ نامیده شده:
“یا أیها الرسول بلغ ما أنزل الیک من ربّک فان لم تفعل فما بلّغت رسالته و الله یعصمک من النّاس؛
ای پیامبر، آنچه را از ناحیه پروردگارت به تو نازل شد، ابلاغ کن و اگر انجام ندهی، اصلاً پیغام پروردگار را نرساندی و خدا تو را از (شر) مردم، نگه میدارد.”
- آیات ۱و ۲ سوره معارج:
“سَأَلَ سَائِلٌ بِعَذَابٍ وَاقِع لِلکَافِرِینَ لَیسَ لَهُ دَافِعٍ”
پس از آنکه پیامبر مسأله ولایت علی ع را به مردم اعلان کرد، شخصی به نام نعمان بن حارث فهری نزد ایشان آمد و با حالت اعتراض به پیامبر گفت: ما را به توحید و قبول رسالتت و انجام جهاد و حج و روزه و نماز و زکات امر کردی. ماهم قبول کردیم. اما به این مقدار راضی نشدی تا اینکه این جوان را منصوب کردی و او را ولی ما قرار دادی. آیا آیا این اعلام ولایت از ناحیه خودت بوده، یا از سوی خدا؟ وقتی حضرت به او فرمود که از ناحیه خداوند است، با حالت انکار از خداوند خواست که اگر این حکم از جانب اوست، سنگی از آسمان بر سرش فرود آید. در این هنگام سنگی از آسمان بر سرش فرود آمد و او را درجا کشت و این آیه نازل شد
شعر کودکانه غدیر
شعر غدیر
به به رسیده یک عید زیبا این عید مبارک بر کل دنیا
عید غدیر و عید ولایت آقا علی جان جانم فدایت
مثل گلها زیبایی علی جان امام خوب مایی علی جان
تو قلب بچههایی علی جان یار ما شیعههایی علی جان
نام زیبای تو را دارم دوست هم بچههای تو را دارم دوست
علی علی علی جان علی جان
قویترین آقایی علی جان تو بهترین بابایی علی جان
به به چه با صفایی علی جان تو همسر زهرایی علی جان
علی علی علی جان علی جان
غدیر در روایات
عید اکبر و اعظم
حسن بن راشد می گوید: به امام صادق علیه السلام عرض کردم: فدایت گردم! آیا غیر از عید فطر و عید قربان عیدی وجود دارد؟ در پاسخ فرمود: « نِعَم یَاحَسَن! أَعظَمَهُمَا وَ أَشرَفَهُما» آری بزرگتر و شریف تر از آن دو عید، عید دیگری هست. عرض کردم: آن روز کدام است؟ فرمود: یَومَ نُصِب امیرُالمُؤمنین عَلَماً لِلنَّاسِ (کافی،کلینی،ج۴،ص۱۴۸)
آن روزی که امیرالمؤمنین علی علیه السلام به عنوان رهبر مردم نصب شد.» عرض کردم: نصب علی به عنوان رهبر در کدام روز بود؟ فرمود: روز هیجدهم ماه ذیحجه. (چهل حدیث پیرامون غدیر، اشتهاردی، ص۴۸)
امام صادق علیه السلام فرمود: « الثَّامِنُ عَشَر مِن ذِی الحجَّهِ عِیدُاللهِ الاَکبَر، مَا طَلَعَت عَلَیهِ شَمسٌ فِی یَومٍ اَفضَلَ عِندَاللهِ مِنه…» روز هیجدهم ماه ذی حجه عید اکبر است؛ خورشید به روزی نتابیده که آن روز در پیشگاه خدا برتر از این روز باشد… همه پیامبران –بدون استثنا- وصی و جانشین خود را در چنین روزی به امت خود معرفی کرده و به عنوان رهبر بعد از خود برای امت خود نصب نموده اند.( چهل حدیث پیرامون غدیر، اشتهاردی، ص۵۱)
انفاق در روز غدیر
امام صادق علیه السلام در ضمن گفتاری فرمود: « الدِّرهَمُ فِیهِ بِمِأَهِ دِرهَمٍ»( التهذیب،شیخ طوسی،ج۳،ص۱۴۳،دارالکتب الاسلامیه)
ثواب انفاق یک درهم در روز غدیر برابر با ثواب انفاق هزار درهم در روزهای دیگر است. گویی تو می پنداری خداوند متعال روزی را والاتر و محترم تر از این روز آفریده است؟ نه به خدا سوگند، نه خدا سوگند، نه به خدا سوگند! روزی ارجمندتر از این روز وجود ندارد.
عید آسمانى
قال الرضا (ع) :
حدثنى ابى ، عن ابیه (ع) قال : إنَّ یَومَ الغَدِیرِ فِى السَّمَاءِ اَشهَرُ مِنهُ
فِى الاَرضِ . ( مصباح المتهجد : .۷۳۷ ) امام رضا (ع) فرمود : پدرم به نقل از پدرش (
امام صادق (ع) نقل کرد که فرمود :روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است .
روز سرور و شادى
قال ابو عبد الله (ع) : اِنَّهُ یَومُ عِیدٍ وَ فَرَحٍ
وَ سُرُورٍ وَ یَومُ صومٍ شُکرَاً لِلهِ تَعَالَى . ( وسائل الشیعه ۷: ۳۲۶، ح .۱۰)
امام صادق (ع) فرمود :
عید غدیر ، روز عید و
خوشى و شادى است و روز روزه دارى به عنوان سپاس نعمت الهى است